|
Vocea Poporului: Cum ar trebui să fie pedepsiți adolescenții care agresează semenii săi
Cazul adolescentelor de 13-16 ani care au bătut o colegă de a lor cu o răutate de neimaginat a stîrnit indignarea societății. Părinții se întreabă cum e posibil să se întîmple așa ceva într-o lume în care trebuie să dăm dovadă de înțelegere și toleranță față de cel de lîngă tine. Iar alții au sărit cu critici la adresa Administrațiilor de licee.
Agresiunea naște agresiune. Iată de ce am ieșit în tradă să aflăm părerea oamenilor. Cum cred ei că ar trebui să fie pedepsiți adolescenții care agresează verbal sau fizic un coleg de al său.
”Cred că astfel de adolescenți ar trebui să fie izolați de societate pentru o perioadă. Să vadă ce înseamnă să fii izolat, să nu fii alături de prieteni și colegi. Eu cred că părinții acasă au educato altfel”, spune o femeie.
Pe de altă parte unii spun că agresiunea vine din familie și de vină s-ar face părinții care nu au știut cum să își educe odraslele.
”Cu sigurnață această agresivitate vine de acasă, iar ulterior se revarsă între adolescenți și grupuri de copii care se întîlnesc des în cartier. Consider că trebuie să se ia măsuri stricte împreună cu părinții, un psiholog în primul rînd ca ulterior să se tragă anumite concluzii care ar duce la o formă de educație corectă”.
”Toți în copilăria noastră ne-am confruntat cu astfel de cazuri. Cel mai trist este că din asta se face show, iar cei implicați cred cu adevărat că nu vor fi nicicum pedepsiți”.
Reamintim că, bătaia groaznică de la o școală privată din sectorul Ciocana al capitalei a zguduit întreaga societate. Cu cîteva zile în urmă, pe internet au apărut imagini cu un grup de adolescente, care lovesc și înjosesc o colegă, cea din urmă ajungînd la spital cu traume cranio-cerebrale.
Ceea ce s-a întîmplat între fete nu este o simplă ceartă, ci un caz pur de bullying spun specialiștii. Intervievată de Noi.md, psihologul Cezara Dilevschi spune că astfel de comportamente apar atunci cînd copilul vede undeva astfel de scene sau atunci cînd nu îi sînt puse limite foarte clare de către părinți.
Specialiștii mai spun că dacă toți părinții ar fi prezenți în viața copiilor, ar discuta cu ei cît mai des și i-ar învăța să traseze limite, cu siguranță, cazurile de agresiune nu ar fi atît de numeroase.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1673
- Populația:
- 10465 locuitori
Glodeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Glodeni. Amplasat în nord-vestul republicii, în lunca Prutului, oraşul Glodeni este situat la o distanţă de 168 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 10465 de locuitori. Prima menţiune documentară a satului Glodeni dateză din anul 1673.
Comments
(0)