13 january 2021, 14:00 Moldovan reality views 2807
Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Relațiile dintre țările noastre sînt
13 january 2021, 14:00 Moldovan reality views 2807

Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Relațiile dintre țările noastre sînt "condamnate" să fie de bună vecinătate

Pe 12 ianuarie, după o pauză îndelungată, va avea loc o întrevedere între președintele țării noastre și cel al țării vecine Ucraina. În ajunul acestui eveniment, site-ul Noi.md a solicitat Ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, un interviu.

Domnule Ambasador, ați venit în țara noastră într-o perioadă destul de complicată - în luna februarie a anului trecut, cînd abia începuse pandemia de coronavirus. Cum a afectat acest lucru activitatea Dvs. și a Ambasadei în general?

Într-adevăr, am fost nevoit să-mi încep activitatea în calitate de Ambasador al Ucrainei în Moldova într-o perioadă dificilă. Restricțiile impuse în legătură cu pandemia și-au pus amprenta asupra activității nu doar a Ambasadei, dar și a întregului serviciu public atît din Ucraina, cît și din Moldova. După începerea pandemiei, a trebuit să învățăm cu toții să lucrăm în condiții noi. În plus, Ambasada, de asemenea, a fost nevoită să depună eforturi considerabile timp de cîteva luni pentru a asigura revenirea în Ucraina a aproape trei sute de cetățeni de-ai noștri, care din diferite motive nu au reușit să facă acest lucru pînă la închiderea frontierei moldo-ucrainene. Din fericire, în toată această perioadă, colegii mei de la secția consulară a Ambasadei au făcut față cu succes acestor sarcini, dînd dovadă de un nivel înalt de profesionalism, iar partenerii moldoveni – de o extraordinară receptivitate și dorință de a lucra în regim 24/7. Profitînd de ocazie, aș dori să le mulțumesc încă o dată tuturor pentru ajutorul neprețuit.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

ambasador , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.