01 june 2021, 16:00 Moldovan reality views 2827
În Moldova, șahul ar putea fi predat opțional pentru clasa I
01 june 2021, 16:00 Moldovan reality views 2827

În Moldova, șahul ar putea fi predat opțional pentru clasa I

Șahul ar putea deveni un obiect opțional în școlile din Moldova. Președintele Federației de Șah din Moldova, Igor Dodon, împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, au semnat un Memorandum de cooperare în acest sens.

Documentul prevede mai multe acțiuni de promovare a șahului în țara noastră. Este vorba despre implementarea programului de predare a șahului în învățământul primar din contul orelor opționale pentru clasa I-i, formarea cadrelor didactice care vor preda această disciplină, amenajarea sălilor specializate, asigurarea instituțiilor de învățământ cu echipamentul necesar pentru predarea șahului și organizarea competițiilor de șah, susținerea inițiativelor de practicare a șahului de către toți doritorii din instituțiile de învățământ de toate nivelurile.

"Având în vedere rolul important al șahului în educația tinerei generații, consider că acest pas va contribui substanțial la dezvoltarea și promovarea șahului în Moldova.

Țin să amintesc că pentru anul 2021 Federația de șah din Moldova preconizează realizarea mai multor proiecte, precum ”Șahul de performanță”, ”Șahul în Școală”, ”Șahul feminin” și ”Șahul în localitățile rurale”, a precizat Igor Dodon.

Source: noi.md

Keywords:

șah , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.