18 june 2020, 14:50 Moldovan reality views 3106
Moldova între Lisabona şi Vladivostok
18 june 2020, 14:50 Moldovan reality views 3106

Moldova între Lisabona şi Vladivostok

UE nici"n-a observat", cum sub nasul ei a crescut Europa Mare, care nu va mai putea fi ignorată.

Treptat, ţările UE încep să iasă din regimul de carantină, să-şi deschidă atent hotarele cu respectarea măsurilor de precauţie. Pentru economia globală este un semn bun, deşi nimeni nu mai aşteaptă minuni – pierderile pricinuite de pandemie vor fi simţite încă mulţi ani şi va trebui să uităm de creşterea economică şi în interiorul UE, şi la nivel global.

Acum toate eforturile se îndreaptă spre soluţionarea problemelor locale, provocate de pandemie, şi spre elaborarea măsurilor de ieşire din criză. Demnitarii UE încearcă să atenueze situaţia, fac declaraţii şi prognoze optimiste, dar odată cu formarea fondului de refacere a „UE de nouă generaţie", a devenit clar, că pandemia şi redistribuirea fluxurilor financiare pentru combaterea ei au divizat ţările UE în „prioritare" şi „secundare".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

UE , Moldova , Asia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.