17 september 2019, 11:30 Moldovan reality views 6046
Candu dezvăluie misterul ”Casei Albe” a lui Luncașu
17 september 2019, 11:30 Moldovan reality views 6046

Candu dezvăluie misterul ”Casei Albe” a lui Luncașu

Democratul Andrian Candu afirmă că nu cunoaște detalii despre moartea omului de afaceri Iurie Luncașu, care a fost apropiat cu Vladimir Plahotniuc și a evitat să spună dacă crede în versiunea unui suicid.

„Nu vreau să mă dau cu opinia. Eu iau în considerare ceea ce spun oamenii apropiați. Existau și probleme de sănătate, starea lui emoțională", a comentat Candu la „Cutia Neagră" cu Mariana Rață de la TV8.

Întrebat cui aparține „Casa Albă" din Valea Morilor, despre care a scris Luncașu în biletul său de adio, Andrian Candu a declarat că nu are idee unde se află imobilul și nu a fost niciodată invitat acolo. Acesta se arată sigur de faptul că imobilul de lux nu-i aparține nașului său.

„Nu cunosc nici unde-i, nici măcar cum arată. Nu cred că domnului Plahotniuc îi aparține proprietatea. Dumnealui îmi era vecin pe strada Bulgară. Știu că era în fiecare zi la partid și în apartamentul de pe Bulgară", a adăugat Candu.

Amintim că Iurie Luncașu a fost găsit împușcat în cap în seara zilei de 17 august. Inițial se vorbea despre un suicid, dar procurorii au inițiat o cauză penală pentru „omor intenționat". După două zile de anchetă la procuratura sectorului Buiucani, dosarul la fost preluat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), prin ordinul procurorului general interimar Dumitru Robu, invocîndu-se „caracterul complex al cauzei penale".

Familia omului de afaceri nu exclude versiunea „determinării la sinucidere", avînd în vedere progresul bolii de care ar fi suferit Luncașu – „scleroză multiplă" și a impactului emoțional pe care l-ar fi avut asupra acestuia unele „învinuiri nefondate" lansate în presă în ultima perioadă.

Source: tv8.md

Keywords:

Andrian Candu , business

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
598 locuitori

Coicova este un sat din cadrul comunei Doibani I din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Coicova alcătuia 598 de oameni în anul 2011. Satul Coicova a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.