13 september 2012, 11:09 Moldovan reality views 7712
13 september 2012, 11:09 Moldovan reality views 7712

Mass-media despre o posibilă revenire la planul Kozak


Foto: pan.md 

Întîlnirea premierului moldovean Vlad Filat și președintele rus Vladimir Putin a suscitat un interes crescut, cu aceasta sînt asociate așteptări la Chișinău, Tiraspol și Moscova, scrie "Nezavisimaia Gazeta", citată de vesti.md.

"Începînd cu anul 2003, după ce Voronin inițial a fost de acord, dar apoi a refuzat să semneze" memorandumul Kozak ", care prevedea federalizarea Republicii Moldova, Vladimir Putin nu s-a întîlnit cu liderii din Republica Moldova. Faptul că Filat a avut întîlniri cu toți conducătorii Rusiei, inclusiv președintele, vorbește despre multe. Vizita prenierului moldovean  poate deveni un punct de cotitură pentru relațiile dintre Moldova și Rusia, precum și pentru viitorul Transnistriei ", - notează publicația.

Ziarul se referă la o sursă din Guvernul Republicii Moldova, care nu exclude posibilitatea ca s-ar putea discuta despre reintegrarea Republicii Moldova pe bază de federalizare, adică la o revenire la planul Kozak.

Reamintim că, în 2003, partea moldovenească a refuzat să semneze Memorandumul Kozak. Moldova trebuia să devină o "federație asimetrică", iar Transnistria Găgăuzia ar primi statut special și capacitatea de a bloca legile incomode pentri autonomii.

Keywords:

Moldova , politica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
512 locuitori

Avrămeni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Satul Avrămeni este situat pe malul stîng al rîului Prut, la 38 km de orașul Rîșcani şi la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Avrămeni a fost mentionat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.