09 october 2012, 11:29 Moldovan reality views 5671
09 october 2012, 11:29 Moldovan reality views 5671

STOP marşului unionist: Activitatea tuturor organizaţiilor unioniste vine în contradicţie cu legea


Foto: inprofunzime.md

Prim-ministrul Vladimir Filat recomandă organizatorilor marşului unionist din 16 septembrie să renunţe la el. Solicitarea a fost făcută în cadrul şedinţei de Guvern. Potrivit premierului, declaraţiile şi acţiunile din ultimul timp a unor forţe politice au drept scop sfidarea agendei de drept a Republicii Moldova. De asemenea, premierul a rugat cetăţenii să se abţină de la prezenţa la eveniment, indiferent din care parte sînt.

”Cer organelor de drept sa efectueze toate măsurile de prevenire, care să nu admită participarea provocatorilor. Activitatea tuturor organizaţiilor unioniste vine în contradicţie cu legea”, a spus premierul. De asemenea, el a solicitat ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, să modifice legislaţia în aşa fel ca în viitor să fie excluse activităţile ce prejudiciază suveranitatea statului.

Menţionăm că, astăzi, la şedinţa de Guvern sa prezentat şi liderul Partidului Socialiştilor, deputatul Igor Dodon. Acesta urmează să prezinte un proiect care are drept scop excluderea pe viitor a marşurilor unioniste.

Sursa: noi.md

Keywords:

Moldova , lege , mars , protest

Comments

 (1)
  • #1 mckudos Reply Quote selected
    Я думаю не стоит Румынам лезть в Молдову... Она давно отдельное Государство...
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1242 locuitori

Troiţcoe este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Troiţcoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cimișlia și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1242 de oameni. Satul Troițcoe a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.