09 june 2012, 16:45 Moldovan reality views 6744
09 june 2012, 16:45 Moldovan reality views 6744

Unioniştii au promis, dar nu se ştie cum va fi în realitate

Reprezentanţii platformei civice „Acţiuneа-2012” au promis miercuri la o conferinţă de presă că marşul unionist, preconizat de dînşii la Chișinău, la 16 septembrie, va avea un caracter paşnic, precum şi i-au îndemnat pe oponenţii lor politici să se abţină de la provocări, transmite agenţia Novosti-Moldova.

Organizatorii presupun să întrunească la acţiune circa 10 mii de persoane.

Potrivit spuselor reprezentanţilor acestei organizaţii, care a subliniat încă o dată ataşamentul său la unirea Moldovei şi României, „acest pas” („unirea” – n.red.) este o posibilitate de a ameliora bunăstarea locuitorilor republicii”.

„Noi nu dorim să trăim ca şi părinţii noştri, în frică, cum a fost în timpul Uniunii Sovietice. Noi de asemenea nu dorim să trăim în Moldova lui Formuzal, care are grijă numai de găgăuzi, precum şi în Moldova lui Şelin, care împarte bere. Noi îi considerăm adevăraţi adepţi ai statului pe Mircea Druc, Ion Hadîrcă şi pe toţi acei, care doreau independenţa R. Moldova de URSS”, - au menţionat reprezentanţii platformei „Acţiune-2012”.

Mihail Garbuz, preşedintele Partidului „Patrioţii Moldovei”, care preconiza manifestarea în Piaţa din centrul capitalei în ziua marşului unioniştilor, a declarat pentru corespondentul agenţiei Novosti-Moldova că acţiunile adepţilor „unirii” nicidecum nu pot avea un caracter paşnic.

„Această acţiune va duce la destrămarea R.Moldova ca stat. Ea contravine Constituţiei, în care se stipulează că pentru îndemnuri antistatale se cuvine urmărire penală. Chiar dacă unioniştii vor trece cu zîmbete pe faţă şi flori în mîini – oricum în esenţă acţiunile lor sînt agresive. Nici nu poate fi un atare marş paşnic, nu e stilul lor. Noi ţinem bine minte măştile şi bătăile din martie curent în centrul capiatlei, cînd unioniştii în timpul „marşului” de atunci s-au comportat mai mult decît provocator”, - a adăugat Grabuz.

Potrivit spuselor lui, Primăria Chișinău intenţionează „să împingă” mitingul Partidului „Patrioţii Moldovei” din Piaţă în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, pentru a elibera calea coloanei de unionişti, dar, atare intenţii, este convins Garbuz, sînt ilegale.

Keywords:

moldovenii , mars , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
998 locuitori

Ofatinţi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaia Jizni și Ofatinţi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Ofatinți alcătuia 998 oameni în anul 2012. Satul Ofatinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.