26 july 2012, 12:16 Moldovan reality views 14948
26 july 2012, 12:16 Moldovan reality views 14948

În premieră pentru Moldova fetele vor studii militare

În R. Moldova studiile militare sînt accesibile şi pentru fete. Din cei peste 200 de candidaţi care au susţinut probele de admitere la Academia Militară a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun", 33 sînt fete, ceea ce este o premieră pentru armata naţională, relatează trm.md.

Candidatele s-au dovedit a fi bine motivate, într-o condiţie fizică excelentă şi capabile să concureze pe aceeaşi treaptă cu băieţii.
 
Potrivit rectorului Academiei Militare, Mihail Bucliş, decizia de a înmatricula fete se datorează programului de modernizare a Academiei Militare şi statutului de membru al Consorţiului Programului "Parteneriat pentru Pace" al Academiilor de Apărare şi Instituţiilor de Studii de Securitate.
 
Pentru anul de studii 2012-2013, Academia Militară propune 100 de locuri. Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani, iar studenţii se află la întreţinerea deplină a statului: cazarea, hrana şi echipamentul militar sînt gratuite. 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
921 locuitori

Ghioltosu este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 921 de oameni. Satul Ghioltosu a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.