18 july 2012, 15:45 Moldovan reality views 7547
18 july 2012, 15:45 Moldovan reality views 7547

Noi victorii ale elevilor moldoveni

Două medalii de argint, trei de bronz și o mențiune de onoare au obținut elevii din Republica Moldova la Olimpiadă Internaţională de Matematică. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 04-16 iulie curent, la Mar del Plata, Argentina, unde Republica Moldova a participat cu un Lot Olimpic, format din 6 elevi și 2 profesori, relatează edu.md.

La cea de-a 53-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Matematică au participat 548 de elevi din 100 de ţări.

De medalii de argint s-au învrednicit Ivanov Andrei, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chișinău; Cerneanu Cristian, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chișinău.

Medalii de bronz le-au revenit Şapoval Nicolae, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chișinău; Indricean Mihai, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chișinău; Nipomici Dionisie, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chișinău.

Mihaela Curmei, elevă la Liceul Teoretic ”Orizont” a primit Menţiunea de onoare.

În clasamentul neoficial, Republica Moldova s-a plasat pe poziţia a 30-a din 100 de ţări participante.


Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.