17 july 2012, 09:16 Moldovan reality views 6766
17 july 2012, 09:16 Moldovan reality views 6766

Athosul va reîntregi Moldova


Foto: orthodoxy.ru

Premierul Vlad Filat şi liderul autoproclamatei republici nistrene, Evgheni Şevciuk, însoţiti de Mitropolitul Moldovei, Înalt Prea Sfinţia Sa, Vladimir au mers sîmbătă la Muntele Athos din Grecia, informează prime.md.

Potrivit secretarului Mitropoliei, Vadim Cheibaş, invitaţia de a merge la muntele sfînt a fost lansată de către Mitropolit. Vizita a durat o singură zi, în care oficialii s-au rugat pentru solutionarea diferendului transnistrean. Într-un schit de pe muntele sfînt se află o icoană a Maicii Domnului, despre care se spune că, ar face minuni.

Anterior, Vlad Filat şi Evghenii Şevciuk au mai avut întrevederi informale la un meci de fotbal la Tiraspol, precum şi la Chișinău, la concertul Larei Fabian şi al lui Hulio Iglesias.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
78 locuitori

Slobodca este un sat din cadrul comunei Ruseni, raionul Edineţ. Satul este situat la 7 km de orașul Edineț și la 213 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 78 de oameni. Satul Slobodca a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.