13 july 2012, 19:51 Moldovan reality views 8415
13 july 2012, 19:51 Moldovan reality views 8415

Avertizare meterologică! COD GALBEN



Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de cod galben.

În 14 iulie pe arii extinse, iar pe 15 iulie izolat temperatura aerului va înregistra valori de pînă la +33°..+35°C.

În intervalul 15-17 iulie vremea în țară se va schimba semnificativ:
- în a doua jumătate a zilei de 15 și pe 16 iulie, începînd cu raioanele de nord, se vor semnala descărcări electrice, izolat - averse puternice cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-25 m/s;
- vremea se va răci accentuat și către 17 iulie temperatura maximă a aerului va scădea cu circa 10°C și va atinge valori de pînă la +21..+26°C.

COD PORTOCALIU
În 15 iulie temperatura maximă a aerului va înregistra valori de pînă la +36°..+38°C.

 

 

COD GALBEN: Condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

COD PORTOCALIU: Condiţiile meteorologice prezintă pericol real, sunt prognozate fenomene periculoase de intensitate mare (vijelie, averse, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger, risc de inundaţii etc.), care pot influenţa negativ activităţile socio-economice şi pot cauza daune materiale substanţiale şi victime omeneşti.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.