05 december 2012, 00:10 Moldovan reality views 4158
05 december 2012, 00:10 Moldovan reality views 4158

În Moldova au fost majorate tarifele la energia electrică

Tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici din regiunile centrale şi de sud ale Moldovei, deservite de compania Gaz Natural Fenosa, au fost majorate cu 10 bani sau 6,8% - de la 1,48 lei la 1,58 lei per 1 kW/h. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Tariful la energia electrică pentru consumatorii casnici din zona de deservire a companiei RED-Nord a fost majorat cu 8,9% - de la 1,57 lei la 1,71 lei per 1 kW/h, iar pentru consumatorii casnici din zona de deservire a RED Nord-Vest a crescut cu 10,2% - de la 1,57 lei la 1,73 lei 1 kW/h.

Potrivit preşedintelui ANRE, Victor Parlicov, noile tarifele vor intra în vigoare după publicarea lor în Monitorul Oficial, programată pentru 18 mai. Astfel, în facturile de energie electrică, trimise consumatorilor, energia electrică consumată pînă la 18 mai va fi achitată conform vechiului tarif.

Victor Parlicov, precum și reprezentanții companiilor de distribuţie a energiei electrice Gaz Natural Fenosa, RED-Nord şi RED Nord-Vest, au numit creşterea tarifelor inevitabilă, ținînd cont de creşterea preţului de achiziţie a energiei electrice furnizate de către CERS Moldovenească şi compania ucraineană Power Trade cu 13,2% - pînă la 6,9 cenți pe kilowatt/oră, creștere care s-a produs pe 1 aprilie 2012. În plus, anterior au fost majorate tarifele la producţia de energie electrică la CET-urile locale, avînd în vedere creşterea preţurilor la gazul natural utilizat.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1480
Populația:
2081 locuitori

Cetireni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cetireni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de oameni. Satul Cetireni a fost menționat documentar în anul 1480.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.