24 june 2024, 23:35 Celebrities views 716
Sute de oameni în capitală și-au luat rămas-bun de la Spiridon Vangheli
24 june 2024, 23:35 Celebrities views 716

Sute de oameni în capitală și-au luat rămas-bun de la Spiridon Vangheli

Sute de oameni își iau rămas-bun astăzi de la Spiridon Vangheli. Pe cel numit și "Tatăl lui Guguță" îl conduc pe ultimul drum persoanele, care i-au admirat harul ca scriitor, dar și caracterul, deopotrivă, notează Noi.md.

Potrivit decretului semnat de Președinta Maia Sandu, astăzi, în toate localitățile republicii, precum şi în misiunile diplomatice şi consulare ale țării noastre de peste hotare este arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

De dimineață, trupul neînsuflețit al marelui scriitor a fost expus la Palatul Național „Nicolae Sulac”, după care cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul central din Capitală.

Pe ultimul drum, Spiridon Vangheli a fost petrecut de sute de oameni pe străzile capitalei.

Scriitorul s-a stins din viață pe 21 iunie. Spiridon Vangheli a dus faima Moldovei în toată lumea.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
85 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 85 de oameni. Satul Pobeda a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.