|
Premierul Republicii Moldova exclude unirea cu România
Pavel Filip a declarat pentru publicația britanică The Guardian că viitorul Moldovei este un stat suveran, independent de România.
"Prea multe s-au spus despre reunificare, identitate, limbă și vreau să văd dezvoltarea concretă a țării", a spus premierul pentru The Guardian.
"Toate probleme legate de sentimente trebuie lăsate pentru timpuri mai bune", a adăugat Filip. Declarațiile au fost făcute în timpul vizitei premierului în Bruxelles, pentru a discuta Acordul de Asociere semnat în 2014.
Filip a spus că relațiile cu România sunt la un nivel "istoric de înalt", dar a adăugat că există jucători din afară care încearcă să intervină. "Avem țări care pompează acest sentiment [naționalist], încurajînd această diviziune", referindu-se la Rusia și România, mai scrie The Guardian.
Publicația mai scrie că Moldova este divizată între cei care își doresc legături mai strînse cu Federația Rusă, ca Igor Dodon, și Filip, care crede că partidele pro-europene vor prevala în alegerile parlamentare din toamnă.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Municipiu
- Prima atestare:
- 1421
- Populația:
- 122669 locuitori
Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de 122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004. Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.
Comments
(0)