11 mai 2018, 16:18 Realitatea moldovenească views 16145
Premierul Republicii Moldova exclude unirea cu România
11 mai 2018, 16:18 Realitatea moldovenească views 16145

Premierul Republicii Moldova exclude unirea cu România

Pavel Filip a declarat pentru publicația britanică The Guardian că viitorul Moldovei este un stat suveran, independent de România.

"Prea multe s-au spus despre reunificare, identitate, limbă și vreau să văd dezvoltarea concretă a țării", a spus premierul pentru The Guardian.

"Toate probleme legate de sentimente trebuie lăsate pentru timpuri mai bune", a adăugat Filip. Declarațiile au fost făcute în timpul vizitei premierului în Bruxelles, pentru a discuta Acordul de Asociere semnat în 2014.

Filip a spus că relațiile cu România sunt la un nivel "istoric de înalt", dar a adăugat că există jucători din afară care încearcă să intervină. "Avem țări care pompează acest sentiment [naționalist], încurajînd această diviziune", referindu-se la Rusia și România, mai scrie The Guardian.

Publicația mai scrie că Moldova este divizată între cei care își doresc legături mai strînse cu Federația Rusă, ca Igor Dodon, și Filip, care crede că partidele pro-europene vor prevala în alegerile parlamentare din toamnă.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

unire , Romania , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1605
Populația:
15462 locuitori

Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.