26 april 2018, 10:55 Moldovan reality views 10555
32 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl (Foto)
26 april 2018, 10:55 Moldovan reality views 10555

32 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl (Foto)

Astăzi se împlinesc 32 de ani de la producerea accidentului nuclear de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl, un dezastru care a luat viețile oamenilor, în acest context ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, împreună cu Secretarul General de Stat, Simion Carp au participat la o întîlnire de suflet cu veteranii MAI, participanți la lichidarea consecințelor acestei catastrofe, nu doar a Republicii Moldova, dar a întregii omeniri.

Evenimentul a început cu prezentarea unui material video cu secvențe care reflectă momentele producerii avariei și acțiunile participanților care au intervenit la lichidarea ei.

În semn de recunoștință, pentru bărbăția și responsabilitatea manifestată la lichidarea consecințelor avariei, participanții au fost menționați cu distincția Crucea "Pentru merit" de clasa I și II și premii bănești.

Vice-președintele Asociației Obștești Uniunea Cernobîl din Moldova, Andrei Vicolaș, a spus în cadrul evenimentului despre importanța acțiunilor menite să aducă mulțumire și sprijin persoanelor care au participat la lichidarea consecințelor, menționînd despre plăcerea revederii pe care o simt acești oameni, care au trăit aceeași tragedie.

Menționăm că accidentul nuclear de la centrala atomoelectrică din Cernobîl s-a produs în noaptea spre 26 aprilie 1986, ora 01:23, iar în prezent, Ministerul Afacerilor Interne are 37 de veterani care au participat la lichidarea consecințelor lui. În memoria celor care și-au pierdut viața și în semn de respect pentru toți participanții, în muzeul MAI a fost amenajat un spațiu ce reflectă acel eveniment tragic al omenirii.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
364 locuitori

Petrovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Petrovca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.