|
Moldova a votat în cadrul ONU pentru recunoașterea Rusiei ca stat-ocupant
Comitetul trei al Adunării Generale a ONU a adoptat, în luna noiembrie, proiectul reînnoit al rezoluției "Situația privind drepturile omului în Republica Autonomă Crimeea și în orașul Sevastopol, Ucraina". În timpul votării rezoluția a fost susținută de 71 de state. Proiectul rezoluției reînnoite confirmă că între Ucraina și Rusia există un conflict armat internațional.
Documentul condamnă aplicarea retroactivă de către Federația rusă a propriilor legi pe teritoriile ocupate, precum și atribuirea forțată a cetățeniei ruse cetățenilor Ucrainei. Rezoluția cheamă Federația Rusă la îndeplinirea tuturor angajamentelor sale în conformitate cu normele dreptului internațional în calitate de stat-ocupant.
Crimeea este o republică autonomă a Ucrainei, dar care ca urmare a crizei din 2014 a intrat, în urma unui referendum controversat, în cadrul Federației Ruse. Crimeea ocupă peninsula omonimă din nordul Mării Negre. Capitala republicii este Simferopol.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1610
- Populația:
- 1271 locuitori
Cîşliţa-Prut este un sat şi comună din raionul Cahul. Cîşliţa-Prut este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Cahul și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1271 de oameni. Satul Cîşliţa-Prut a fost menționat documentar în anul 1610.
Comments
(0)