29 august 2017, 12:20 Moldovan reality views 5794
China a donat Moldovei un lot de tehnică pentru Armata Națională (Foto)
29 august 2017, 12:20 Moldovan reality views 5794

China a donat Moldovei un lot de tehnică pentru Armata Națională (Foto)

China a donat astăzi Republicii Moldova un lot de tehnică şi bunuri materiale pentru Armata Națională.

Lotul include nouă microbuze, trei ambulanțe, patru vehicule de tip frigider, 10 generatoare electrice, precum și piese de schimb pentru tehnică.

În cadrul evenimentului, viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, a declarat că acest ajutor este o contribuție importantă la dotarea Armatei Naționale, care are nevoie de investiții costisitoare. „Armata Națională s-a completat cu un lot de tehnică și bunuri materiale oferite de Ministerul Apărării Naționale al Chinei. Donația a fost făcută în baza unui acord comun. Mulțumim mult pentru acest ajutor, dar și pentru alt sprijin acordat până în prezent", a spus Galbura.

La rândul său, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, a specificat că în ultimii ani colaborarea în domeniul militar a devenim mai activă, aceasta pentru sporirea încrederii între cele două state. „Evenimentul de astăzi este unul foarte important. Sperăm că această tehnică modernă va fi un ajutor binevenit pentru țara voastră. China și R. Moldova în ultimii 20 de ani au relații bilaterale foarte bune, în special în domeniile politic, economic și în sfera ajutoarelor umanitare. Aceste acțiuni sunt pentru a îmbunătăți viața cetățenilor", a menționat ambasadorul.

Valoarea donației făcute Republicii Moldova este de 15 milioane de lei.

Source: moldpres.md

Keywords:

China , donatie , armata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2204 locuitori

Bălăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălăneşti și Găureni. Satul Bălăneşti este situat la o distanță de 15 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ungheni, la 18 km de oraşul Nisporeni şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2204 de oameni. Satul Bălănești a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.