06 october 2017, 10:40 Moldovan reality views 4603
Indemnizații mai mari pentru medicii care pleacă să muncească la sat
06 october 2017, 10:40 Moldovan reality views 4603

Indemnizații mai mari pentru medicii care pleacă să muncească la sat

Medicii și farmaciștii care vor decide să lucreze la sat vor primi o indemnizație în sumă de 45 de mii de lei. În același timp, asistenții medicali, moașele, asistenții igieniști-epidemiologi, felcerii vor ridica o alocație de 36 de mii de lei.

Astfel, indemnizațiile acestei categorii de specialiști au fost majorate cu 50% şi vor fi acordate într-o singură tranşă şi nu în decurs de trei ani cum era până în prezent. Modificările au fost aprobate de deputaţi la şedinţa de Parlament din 9 iunie, transmite IPN.

Ministerul Sănătății va repartiza în acest an în instituțiile medicale publice din zonele rurale peste o mie de tineri specialiști. Pentru instruirea unui medic statul cheltuiește între 250 de mii și 400 de mii de lei, în funcție de specialitate.

Viceministrul sănătății, Liliana Iaşan, a declarat că majorarea indemnizației pentru tinerii specialiști și achitarea sumei într-o tranșă unică reprezintă o parte dintre măsurile întreprinse de Ministerul Sănătății în scopul asigurării instituțiilor medicale publice cu personal medical.

Source: www.radionoroc.md

Keywords:

medic , farmacist , indemnizatii , sat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.