20 march 2017, 16:35 Moldovan reality views 4698
Săptămîna viitoare absolvenții susțin primele pre-testări
20 march 2017, 16:35 Moldovan reality views 4698

Săptămîna viitoare absolvenții susțin primele pre-testări

Potrivit ordinului emis de Ministerul Educației, de săptămîna viitoare, absolvenții gimnaziilor și liceelor vor susține testările la examenele de absolvire, sesiunea de examene 2017.

Astfel, absolvenții gimnaziilor vor susține prima probă la limba de statși literatura (alolingvi), marți, 28 martie. Proba la matematică va fi susținută joi, 30 martie, urmată apoi de proba la limba de instruire – 4 aprilie și proba la istorie– 6 aprilie.

Absolvenții liceelor, cei de la profilul real, umanistic, arte și sport vor scrie prima testare pe 27 martie, la limba de statși literatura (alolingvi), apoi la limba de instruire – 29 martie, iar la limba străină pe 31 martie.

Pe 3 aprilie, cei de la profilul real vor susține proba la matematică, cel de la profilul umanistic – la istorie, profilul arte – la proba de specialitate, iar cei de la profilul sportiv – la pregătirea sportivă.

Pe 5 aprilie, profilul real umanistic, arte și sport vor scrie testarea la disciplina pe care au solicitat-o.

Testările se vor încheia pe 7 aprilie, cu absolvenții de la profilul umanistic și real, care vor susține testare la limba maternă: limba și literatura bulgară/ ucraineană/ găgăuză.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
924 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Oneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Strășeni și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 924 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.