|
Colegiile și școlile profesionale vor oferi cursuri IT
Mai multe cadre didactice de informatică din colegii și școli profesionale participă în perioada 24-25 august 2016 la un atelier de lucru privind diseminarea Curriculumului modular Tehnologia Informației și a Comunicațiilor în învățămîntul profesional tehnic (ÎPT). Noul curriculum a fost elaborat și aprobat în anul 2016 de către Ministerul Educației cu sprijinul Proiectului de Asistență Tehnică al UE și conține elemente inovative axate pe dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor.
La deschiderea atelierului de lucru, Silviu Gîncu, Șef Direcție ÎPT la Ministerul Educației, a menționat că introducerea cursurilor de IT și elaborarea unui nou curriculum pentru predarea acestora în colegii și școli profesionale constituie una din prevederile reformei învățămîntului profesional tehnic, avînd drept scop modernizarea acestui domeniu al educației.
"Începînd cu luna septembrie toți elevii din școlile profesionale și colegii vor avea acces la instruire de calitate în domeniul IT, pentru a dobîndi acele competențe digitale de care au nevoie la angajare", a spus acesta.
Adrian Stoica, Lider de Echipă al Proiectului de Asistență Tehnică al UE, a precizat că elaborarea și aplicarea noului curriculum în instituțiile ÎPT reprezintă o condiție pentru finanțarea ulterioară a reformei de către Uniunea Europeană.
În cadrul atelierului de lucru, profesorii de informatică au aflat care sînt elementele noului curriculum, care sînt modalitățile de predare, precum și ce competențe ar trebui dezvoltate elevilor, astfel încît aceștia să fie pregătiți în conformitate cu necesităților pieței muncii. În particular, au fost prezentate cinci module de instruire ale noului curriculum: Utilizarea sistemelor de operare, utilizarea echipamentelor periferice, procesarea textelor, calculul tabelar, tehnologii multimedia și tehnologii de comunicare.
De asemenea, participanților le-au fost prezentate exemple de aplicarea a curriculumului în practică pentru disciplinele din domeniul TIC incluse în planurile de învățămînt la meserie/specialitate.
Atelierul de lucru privind diseminarea Curriculumului modular Tehnologia Informației și a Comunicațiilor în învățămîntul profesional tehnic (ÎPT) este organizat de Ministerul Educației cu sprijinul Proiectului de Asistență Tehnică al Uniunii Europene.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1913
- Populația:
- 450 locuitori
Merenești este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 1989, populaţia satului constituia 450 de oameni. Satul Merenești a fost înființat în anul 1913.
Comments
(0)