30 july 2016, 11:40 Moldovan reality views 5406
A fost semnat protocolul ce va sta la baza dezvoltării infrastructurii moldo-ucrainene (VIDEO)
30 july 2016, 11:40 Moldovan reality views 5406

A fost semnat protocolul ce va sta la baza dezvoltării infrastructurii moldo-ucrainene (VIDEO)

Astăzi a fost semnat protocolul ce va sta la baza dezvoltării infrastructurii și transportului moldo-ucrainean.

Actul a fost semnat de către viceministrul Infrastructurii de la Kiev Victor Dovgan și viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Republicii Moldova, Vitalie Rapcea, în cadrul unei întrevederi la Chișinău, informează NOI.md.

Viceminiștrii celor două cabinete, pe parcursul a două zile, au avut cîteva întrevederi unde au discutat mai multe probleme despre infrastructura drumurilor, și anume conexiunea dintre cele două țări, reparația unor porțiuni de drum, construirea unui pod peste Nistru în regiunea Soroca-Iampoli, deschiderea circulației pe podul de pe Nistru am plasat între localitățile Ungheni și Bronița. La fel, s-a abordat subiectul măririi accesului transportatorilor celor două țări, posibilitatea de deschidere a punctelor de intersecție al granițelor de stat pe căile maritime. Tot aici au fost discutate mai multe întrebări ce țin de transportul feroviar, cum ar fi deschiderea cursei feroviare Chișinău-Odessa.

„Trebuie să înțelegem că exportul, importul, tranzitul dintre țările noastre este foarte important. Ministerele acestor două state trebuie să facă în așa fel, încît tendințele negative din domeniul economic să dispară. Toate problemele ce țin de infrastructura drumurilor și a transportului dintre Moldova și Ucraina au fost fixate, acum nu ne rămîne decît să îndeplinim ceea ce ne-am planificat", a menționat viceministrul Infrastructurii de la Kiev Victor Dovgan.

Peste două luni, în luna octombrie, prim-miniștrii Ucrainei și Moldovei se vor întîlni și vor semna un acord ce va permite punerea în aplicație a punctelor ce se conțin în protocolul semnat astăzi de viceminiștrii celor două state.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
381 locuitori

Alava este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lazo și Alava. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 381 de oameni. Satul Alava a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.