26 january 2016, 10:44 Moldovan reality views 4841
Gerurile intense au dus la majorarea consumului de gaze
26 january 2016, 10:44 Moldovan reality views 4841

Gerurile intense au dus la majorarea consumului de gaze

Pe fundalul intensificării gerului, Moldova a majorat consumul de gaze naturale. Acest fapt a fost relevat de către vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, care a menționat că, în ansamblu, pe malul drept al Nistrului consumul de „combustibil albastru" în ianuarie 2016 a depășit cu 4% indicii preconizați anterior. În același timp, el a menționat că Moldova se încadrează în parametrii generali ai volumului de gaze importate.

Ministrul Economiei a mai specificat că de la începutul lunii ianuarie tranzitarea gazelor rusești prin teritoriul Moldovei a însumat 1,4 miliarde de metri cubi, depășind cu 40% indicii perioadei respective a anului trecut.

Potrivit lui, gazoductele magistrale pompează prin Moldova în Balcanii de Vest aproximativ cîte 72 mil. m. cubi de gaze pe zi. Referindu-se la evaluarea situației în alte sectoare ale complexului energetic, Octavian Calmîc a specificat că sectoarele electric și termoenergetic funcționează în regim normal, consumatorilor le sînt livrate căldură și energie electrică, toate utilajele funcționează normal, nu se atestă debranșări. Situația este monitorizată permanent.

 

Source: www.noi.md

Keywords:

gaz , ger , consumatori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
199 locuitori

Сărpineanca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Cărpineanca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.