12 october 2015, 16:50 Moldovan reality views 5677
O grupare criminală a sustras de pe carduri bancare peste 2.000.000 de lei (Video)
12 october 2015, 16:50 Moldovan reality views 5677

O grupare criminală a sustras de pe carduri bancare peste 2.000.000 de lei (Video)

O grupare criminală, specializată în furtul banilor de pe cardurile bancare, a fost anihilată. Deocamdată, un membru al acesteia în vârstă de 45 de ani, cetățean al Ucrainei, a fost reținut de poliție și plasat în arest preventiv.

Potrivit cercetărilor, în acest an, membrii grupării au creat pe teritoriul Republicii Moldova două companii cu genul de activitate declarat în domeniul turistic, prin intermediul cărora au obținut conectarea POS (point of sale) terminalelor și implicit acceptarea cardurilor bancare spre plată fără prezența fizică a acestora.

Ca urmare a perchezițiilor în oficiile aşa-ziselor companii, au fost depistate și ridicate acele POS terminale utilizate la sustragerea mijloacelor bănești, ștampilele companiilor, laptop-uri, acte de evidență contabilă.

S-a constatat că utilizând aceste dispozitive, suspecţii au efectuat o serie de plăţi fictive în sumă de peste 2 milioane de lei, utilizând carduri ale unor bănci din Brazilia, Canada, Austria şi Federaţia Rusă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la 12 ani de închisoare.

Poliţia verifică toate circumstanţele.

Source: www.publika.md

Keywords:

bani , furt , politia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.