12 march 2015, 15:21 Moldovan reality views 6055
Merele moldoveneşti au ajuns în Statul Qatar
12 march 2015, 15:21 Moldovan reality views 6055

Merele moldoveneşti au ajuns în Statul Qatar

Circa 20 de tone de mere moldovenești au ajuns pe piața locală din Statul Qatar. Acest lucru a fost posibil datorită unei relații de colaborare între reprezentanții Ambasadei R. Moldova în Qatar și a mediului de afacere local.

Este vorba despe o livrare de testare a merelor moldovenești, iar dacă consumatorii vor fi mulțumiți atunci cererea pentru produsele noastre ar putea crește.

Precizăm că, Ambasada Republicii Moldova în Qatar a fost inaugurată oficial pe 14 aprilie 2015 la Doha. Este prima ambasadă a ţării noastre într-un stat arab.

Reamintim că, în iulie 2014, Rusia a interzis importul de fructe şi legume proaspete şi conservate din Republica Moldova, invocând numeroase încălcări ale normelor fitosanitare ruse. Producătorii moldoveni s-au reorientat către alte piețe. După embargoul impus de ruși, țările Uniunii Europene, SUA şi Emiratele Arabe Unite și-au deschis piețele pentru produsele moldovenești.

Pe 25 februarie 2015, Rosselhoznadzor a anunțat că mai multe întreprinderi din Republica Moldova pot exporta mere în Federația Rusă.

 

Source: unimedia.info

Keywords:

mere , piata , Qatar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
669 locuitori

Răscăieţii Noi este un sat din cadrul comunei Răscăieţi, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 669 de oameni. Satul Răscăieţii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.