31 december 2014, 11:18 Moldovan reality views 7612
22 de deputaţi vor decide privind mandatul pînă pe 8 ianuarie
Photo: trm.md
31 december 2014, 11:18 Moldovan reality views 7612

22 de deputaţi vor decide privind mandatul pînă pe 8 ianuarie

22 de deputaţi din noul Legislativ vor trebui să aleagă între mandatul de parlamentar şi funcţia incompatibilă cu acesta. Termenul limită este 8 ianuarie, la 30 de zile de la data validării alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională. Declaraţia a fost făcută pentru IPN de secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Andrei Volentir.

Printre deputaţii PSRM sunt șase persoane care deţin funcţii incompatibile cu mandatul de parlamentar. Este vorba de administratori sau directori de SRL-uri. PLDM are o persoană cu funcţie incompatibilă – un preşedinte de raion. În fracţiunea PCRM sunt cinci persoane care vor trebui să decidă dacă rămân parlamentari sau îşi păstrează funcţia deţinută – un preşedinte de raion, doi primari, un vicepreşedinte de raion şi un redactor-şef la un ziar.

În PDM sunt trei persoane - un primar, un vicepreşedinte al Adunării Populare din Găgăuzia şi un preşedinte de raion. Cei mai mulţi deputaţi care vor trebui să facă o alegere până pe 8 ianuarie sunt la PL, șapte la număr. Printre ei este şi primarul capitalei, câţiva şefi de direcţie la Primăria Chişinău şi câţiva directori de SRL-uri.

Pe această listă nu sunt incluşi actualii miniştri în exerciţiu, care şi-au încheiat mandatul şi rămân să activeze doar până la învestirea noului guvern.

Potrivit Codului Electoral, deputatul care se află în unul din cazurile de incompatibilitate de funcţie va demisiona, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, din funcţia incompatibilă cu mandatul de deputat.

Source: trm.md

Keywords:

Moldova , parlament , deputat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
36 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Satul Vrănești este situat la 25 km de orașul Florești și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de locuitori. Satul Vrănești a fost menționat documentar în anul 1613.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.