30 december 2014, 09:54 Moldovan reality views 7359
Către mijlocul lui ianuarie ar putea fi creată coaliţia parlamentară
Photo: moldpres.md
30 december 2014, 09:54 Moldovan reality views 7359

Către mijlocul lui ianuarie ar putea fi creată coaliţia parlamentară

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, şi preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, şi-au exprimat astăzi speranţa că pînă la mijlocul lunii ianuarie 2015 va fi constituită majoritatea parlamentară, informează MOLDPRES.

Vlad Filat a afirmat că regretă că astăzi, în cadrul primei şedinţe a noului Parlament, nu s-a reuşit să fie formată o majoritate parlamentară şi să fie ales preşedintele şi vicepreşedinţii Legislativului. "Este important ca în perioada imediat următoare să continuăm negocierile în vederea constituirii majorităţii parlamentare. Avem timp foarte puţin, pînă la mijlocul lunii ianuarie", a declarat liderul PLDM.

Dumitru Diacov a spus că următoarea şedinţă a Parlamentului s-ar putea să aibă loc la 12-13 ianuarie 2015 şi tot atunci ar putea fi anunţată crearea noii coaliţii de guvernare. "Este necesar ca în primele zile ale noului an să avem o coaliţie de guvernare şi o claritate în ceea ce priveşte Executivul", a specificat preşedintele de onoare al PDM.

Atît Filat, cît şi Diacov au declarat că în prezent au loc negocieri între PLDM, PDM şi PL şi la acestea nu participă PCRM. Negocierile între aceste trei partide, care au în Parlament 55 de mandate, au demarat la începutul lunii decembrie curent.

Source: moldpres.md

Keywords:

partide , parlament , Moldova , coalitie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.