05 december 2014, 14:33 Moldovan reality views 7721
În Moldova a fost dat startul recensămîntului populaţiei şi a locuinţelor
Photo: ipn.md
05 december 2014, 14:33 Moldovan reality views 7721

În Moldova a fost dat startul recensămîntului populaţiei şi a locuinţelor

De astăzi în Republica Moldova începe recensămîntul populaţiei şi a locuinţelor. Timp de două săptămîni, pînă pe 25 mai, circa 12 mii de recenzori vor începe chestionarea oamenilor şi înregistrarea locuinţelor. Şefa Serviciului informare şi comunicare cu mass-media al Biroului Naţional de Statistică (BNS), Natalia Rotaru, a spus pentru IPN că, zilnic, recenzorii în intervalul dintre ora 08.00 şi ora 20.00.

Fiecare recenzor va chestiona cîte 120 de case (apartamente). Persoanele vor completa cîte trei chestionare: chestionar persoană; chestionar locuinţă şi chestionar spaţiu colectiv de locuit. Iar persoanele care stau temporar în Moldova vor mai completa chestionar persoană cu şedere temporară. Natalia Rotaru a spus că timpul maxim pentru completarea chestionarelor va fi de 40 de minute.

De asemenea, persoanele din Republica Moldova care nu vor dori să primească recenzorii acasă, avînd motive personale sau din motive de neîncredere, sau persoanele la care nu vor ajunge recenzorii, vor putea să completeze formularele de recensămînt la primăria din localitate, unde va fi cîteva un recenzor. La Chişinău, în aceste scopuri, vor fi deschise 57 de secţii. Adresele vor coincide cu cele ale secţiilor de votare deschise în cadrul alegerilor.

Potrivit directorului general adjunct al BNS, Inna Maslo, anchetele nu pot fi falsificate, deoarece acestea conţin coduri speciale. De asemenea, persoanele vor putea cunoaşte recenzorii după legitimaţia pe care acesta o vor avea. Aceste legitimaţii vor fi semnate de către primarul din localitate. Rezultatele recensămîntului ar putea fi oferite către luna decembrie a acestui an.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.