Go to section: Children
07 december 2013, 10:30 Music views 11730
07 december 2013, 10:30 Music views 11730

Moldoveanul Metodie Bujor - într-un concert solo la „Slaveanskii bazar la Vitebsk”


Foto: newsmoldova.md

Moldoveanul Metodie Bujor - într-un concert solo la „Slaveanskii bazar la Vitebsk”

Metodie Bujor a prezentat un concert solo în cadrul ediţiei a XXII-a a Festivalului „Slaveanskii bazar la Vitebsk”, transmite agenţia Novosti-Moldova cu referire la serviciul de presă al Ambasadei Belorusiei în Moldova.

Metodie Bujor este un cîntăreţ moldovean, care locuieşte demult la Sankt-Petersburg, participant la proiectul televizat rus al Primului canal „Golos”, absolvent al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. Şi-a început cariera ca solist de operă. A participat la festivaluri de operă, a colaborat cu teatre din Italia, Germania, Franţa, Olanda, a evoluat în spectacole de operă şi cu concerte în SUA, Anglia, China, Elveţia, Spania.

 În cadrul Festivalului „Slaveanskii bazar” în scena Amfiteatrului de Vară de la Vitebsk vor avea loc 15 concerte solo. În total la festival vor avea loc peste 60 de manifestări – concerte, spectacole, proiectări de filme, expoziţii, lansări. La forum participă artişti din 31 de ţări ale lumii: Australia, Armenia, Belarus, Belgia, Bulgaria, Bosnia şi Herzegovina, Marea Britanie, Venezuela, Germania, Georgia, Danemarca, Israel, Italia, Kazahstan, Cuba, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, Rusia, România, Serbia, Slovenia, Uzbekistan, Ucraina, Finlanda, Franţa, Croaţia, Cehia, Estonia.

 Anul curent la programul de concurs vor participa interpreţi din 21 de state, la ediţia a XI-a a Concursului internaţional de muzică al copiilor „Vitebsk-2013” – tinere talente din 18 ţări ale lumii.

 Ceremonia inaugurării ediţiei a XXII-a a Festivalului internaţional de arte „Slaveanskii bazar la Vitebsk” va avea loc la 11 iulie.

Keywords:

muzica , Festival , Belarus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
1944 locuitori

Ciucur-Mingir este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ciucur-Mingir este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1944 de oameni. Satul Ciucur-Mingir a fost menționat documentar în anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.