Go to section: Children
31 january 2017, 16:47 Children views 3584
A fost anunțat orarul olimpiadelor republicane
31 january 2017, 16:47 Children views 3584

A fost anunțat orarul olimpiadelor republicane

Olimpiadele republicane pentru anul de studii 2017 se vor desfășura în perioada 25 februarie – 22 mai și vor fi organizate de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educației, prima olimpiadă va avea loc în perioada 25-26 februarie la disciplina ecologie, pe 3-6 martie la matematică, pe 6–8 martie la limba și literatura bulgară etc. Sezonul olimpiadelor republicane se va încheia în a doua jumătate a lunii mai cu olimpiada la științe și la economie. De asemenea, Concursul Național de Știință și Inginerie „Mold SEF" va avea loc în perioada 23-25 februarie.

„Spre deosebire de edițiile precedente, anul acesta, olimpiadele, concursurile naționale și internaționale vor fi organizate de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, conform prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a structurii şi efectivului-limită a acestei instituții. Agenția va fi responsabilă inclusiv de selectarea și delegarea loturilor olimpice pentru participarea la olimpiadele și concursurile internaționale, precum și de organizarea taberelor de pregătire a elevilor", se precizează într-un comunicat al ministerului.

Conform datelor Ministerului Educației, anul acesta vor fi organizate 19 olimpiade școlare republicane.

Source: timpul.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.