Go to section: Children
28 april 2015, 15:21 Children views 9473
Proiecte de standarde digitale vor fi puse la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice
28 april 2015, 15:21 Children views 9473

Proiecte de standarde digitale vor fi puse la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice

Două proiecte de standarde şi competenţe digitale vor fi puse la dispoziţie, de Ministerul Educaţiei elevilor, cadrelor didactice şi profesorilor universitari din mai multe instituţii de învăţământ din ţară. Documentele au fost discutate, în perioada 23-24 aprilie, în cadrul Proiectului „Consolidarea politicilor educaţionale şi creşterea nivelului de susţinere a acestora de către beneficiarii direcţi şi indirecţi ai sistemului educaţional".

Potrivit lui Dan Perciun, șef al Direcției e-Transformare și informatizare, scopul celor două documente constă în stabilirea competenţelor digitale de care trebuie să dea dovadă cadrele didactice și pe care trebuie să le dezvolte elevii din învățământul general, se spune într-un comunicat al Ministerului Educației.

Documentele propuse tratează competențele digitale ale elevilor drept competențe transversale, formarea și dezvoltarea cărora se va efectua la toate disciplinele, nu doar la disciplina Informatică.

Potrivit standardelor elaborate de Ministerul Educației, cadrele didactice trebuie să poată accesa resurse și conținuturi educaționale, să poată efectua managementul activităților didactice prin instrumente digitale și să comunice prin intermediul rețelelor profesionale cu părinții, elevii și alți profesori.

Proiectul este finanţat de Fundaţiile pentru o Societate Deschisă prin intermediul Fundaţiei Soros-Moldova şi desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Cele două proiecte de standarde vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate de Colegiul Ministerului Educației, precizează sursa citată.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.