|
O moldoveancă a spart gheața cu primul restaurant la polul frigului! Ala a adus soba în Alaska
Celebrii vloggeri de călătorie din România au realizat un vlog inedit tocmai în Alaska!
Andreea și Ion au mîncat la un restaurant moldovenesc în inima statului american și au discutat cu proprietara despre această afacere departe de Republica Moldova, scrie bani.md
Așa cum și-au obișnuit audienta, vloggerii de la HaiHui în doi au realizat un material inedit tocmai în Alaska. Cei doi au vizitat în aceasta perioadă cel mai nou stat american, unde au descoperit un restaurant autentic moldovenesc, unde în meniu americanii găsesc mămăliga, zeama, pîrjoale și multe alte feluri tradiționale.
Ala, proprietara restaurantului a vorbit despre afacerea sa și a explicat cum e sa deschizi un asemenea restaurant la mii de kilometri de casa: “Alaska a fost întotdeauna un vis, ceva necunoscut, și am dorit inițial doar să o vizităm. Cînd am avut posibilitatea să ne mutăm în Statele Unite, am hotărît să venim în Alaska, în urmă cu 14 ani. Aici verile sînt foarte calde, sînt undeva la 30 de grade Celsius. Avem 3 luni de vară și 7 de iarnă”.
Ea a mărturisit că îi calcă pragul în general străini, care se miră de specificul restaurantului, tocmai în Alaska.
“În urmă cu 4 ani și jumătate am deschis restaurantul. Este singurul restaurant cu specific moldovenesc/romanesc din Alaska. Vin foarte mulți clienți din Europa, dar și din alte state americane. Toți se miră, e ceva neobișnuit pentru ei, dar totuși dacă intri în această atmosferă și guști din bucatele noastre, este o experiență de neuitat. Localnicii au primit foarte bine această afacere”, a mărturisit proprietara.
Mai mult, ei au reușit să treacă peste perioada pandemiei, iar acum se bucură de un real succes.
“La început a fost greu, ne-am ridicat puțin, iar după un an și jumătate a început pandemia. Totul s-a închis brusc atunci. Dar pentru că am depus foarte mult efort pentru această afacere, nu ne-a fost greu să ne ridicăm încă o data”, povestește Alla, proprietara restaurantului Soba din Fairbanks, Alaska.
Spuse că aduce produse moldovenești prin distribuitorii din Chicago, Washington, New York și durează cam o săptămînă, zece zile.
Reamintim, că informații exhaustive despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1765
- Populația:
- 745 locuitori
Chioselia Mare este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Chioselia Mare. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Cahul și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Chioselia Mare a fost menționat documentar în anul 1765.
Comments
(0)