06 march 2021, 14:00 Moldovan Diaspora views 5205
Insula Moldova, o bucată de pămînt de o frumuseţe rară, cu o plajă micuţă, se află în Statele Unite ale Americii
06 march 2021, 14:00 Moldovan Diaspora views 5205

Insula Moldova, o bucată de pămînt de o frumuseţe rară, cu o plajă micuţă, se află în Statele Unite ale Americii

Insula Moldova, o bucată de pământ de o frumuseţe rară, cu o plajă micuţă, se află în Statele Unite ale Americii. Numele i-a fost dat de patru conaţionali stabiliţi în Florida.

Tinerii povestesc că au găsit insula în timp ce erau în căutarea unui loc de popas. Au văzut că nu are nicio denumire şi au decis să depună o cerere la Google. Din mărturiile lor, sugestia de a numi insula Moldova a fost acceptată doar în câteva minute de navigatorul de căutare.

"Insula Moldova!!! Bună ziua, dragi prieteni. Iată astăzi suntem pe insula Moldova. "

Cei care au descoperit şi numit insula Moldova sunt conaţionali de-ai noştri stabiliţi în statul Florida de mai mulţi ani. Este vorba despre Alina Budişteanu, Dorin Coşnean, Veronica Guzun şi Gheorghe Guzun. Tinerii spun că aventura lor a început atunci când au mers cu barca să se plimbe prin Tampa Bay.

"Ne-am pomenit aici din întâmplare, venind cu barca, aşa la o plimbare. Am văzut că insula are o mică plajă şi am dorit să ne odihnim un pic. Nu avea denumire, iar celelalte insule din apropiere au denumire. "

"Moldova Island" se află în preajma oraşului Tampa şi este înconjurată de mai multe alte insule din Golful Mexic. Conaţionalii spun că dorul nebun de locurile natale i-a motivat să numească această bucată de pământ "Moldova".

"Noi ne-am simţit aici confortabil şi-am decis să o numim Moldova, ca să avem un colţ al nostru, unde venim şi ne simţim ca acasă. Noi suntem mereu cu gândul la Moldova, la ţara noastră, aşa că am creat una aproape de casă noastră, care deja este aici, în SUA. "

Acum, conaţionalii noştri care locuiesc în Statele Unite spun că au mai aproape de ei Moldova.

"Moldova este mereu în inimile noastre. Salutări din Moldova. (dau din mână)."

Source: www.publika.md

Keywords:

SUA , insula , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
172 locuitori

Proscureni este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 172 de locuitori. Satul Proscureni a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.