18 october 2012, 14:45 Moldovan Diaspora views 8801
18 october 2012, 14:45 Moldovan Diaspora views 8801

În opt ani, comunitatea moldovenilor din Canada a crescut de cinci ori


Foto: viza.md 

Timp de opt ani, din 2003 pînă în 2011, numărul persoanelor originare din Moldova, care au primit dreptul de ședere permanentă în Canada, a crescut de aproape cinci ori, a declarat președintele comunității moldovenești în provincia canadiană Quebec  Alla Mîndîcanu, relatează pan.md.

Republica Moldova încă nu are ambasadă în Canada. În cadrul Congresului diasporei moldovenești, a fost anunțat că se lucrează la deschiderea unei misiuni diplomatice în această țară din America de Nord.

Președintele comunității moldovenilor din Quebec, de asemenea, a povestit că, în timpul verii mulți copii merg în vacanță în Moldova.

Profesiile pe care cetățenii moldoveni le practică în Quebec sînt foarte diferite. Fiecare vine cu propria sa specializare, mulți învăță la fața locului și își găsesc un loc de muncă. Cetățenii moldoveni pot nostrifica diplomele lor, pot primi o altă specialitate sau pot urma cursuri.

Conform datelor pentru anul 2011, timp de un an statutul de rezident permanent în Canada a fost primit de mai mult de 1000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Keywords:

diaspora , Canada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
48 locuitori

Piteşti este un sat din cadrul comunei Beştemac, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 48 de oameni. Satul Pitești a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.