Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2012, 14:45 Diaspora moldovenească views 8775
18 octombrie 2012, 14:45 Diaspora moldovenească views 8775

În opt ani, comunitatea moldovenilor din Canada a crescut de cinci ori


Foto: viza.md 

Timp de opt ani, din 2003 pînă în 2011, numărul persoanelor originare din Moldova, care au primit dreptul de ședere permanentă în Canada, a crescut de aproape cinci ori, a declarat președintele comunității moldovenești în provincia canadiană Quebec  Alla Mîndîcanu, relatează pan.md.

Republica Moldova încă nu are ambasadă în Canada. În cadrul Congresului diasporei moldovenești, a fost anunțat că se lucrează la deschiderea unei misiuni diplomatice în această țară din America de Nord.

Președintele comunității moldovenilor din Quebec, de asemenea, a povestit că, în timpul verii mulți copii merg în vacanță în Moldova.

Profesiile pe care cetățenii moldoveni le practică în Quebec sînt foarte diferite. Fiecare vine cu propria sa specializare, mulți învăță la fața locului și își găsesc un loc de muncă. Cetățenii moldoveni pot nostrifica diplomele lor, pot primi o altă specialitate sau pot urma cursuri.

Conform datelor pentru anul 2011, timp de un an statutul de rezident permanent în Canada a fost primit de mai mult de 1000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Cuvinte cheie:

diaspora , Canada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1868
Populația:
491 locuitori

Codreni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreni și Zloți. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 491 de oameni. Satul Codreni a fost menționat documentar în anul 1868.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.