23 july 2011, 13:26 Moldovan Diaspora views 8442
23 july 2011, 13:26 Moldovan Diaspora views 8442

Artiștii moldoveni concertează în Italia

Comunitatea moldovenilor din Italia este una dintre cele mai numeroase în afara hotarelor Republicii Moldova. Fiind departe de patrie moldovenii mențin legăturile cu baștina, perpetuează valorile spirituale, inclusiv prin invitarea artiștilor care susțin concerte în diaspora.

În aprilie anul curent Aurica și Valeriu Cordineanu au susținut un concert la Roma, în luna mai,  la Padova și Bologna – Gheorghe Urschi, Olga Ciolacu și Valeriu Cordineanu.

Pe 18 iunie curent, la Trento a avut loc concertul lui Pavel și Cleopatra Stratan. Interpreții au interpretat melodii cunoscute, precum „Ghiță” și „Zuzu – Zuzu”, dar și piese noi care au fost interpretate în exclusivitate pentru publicul din Italia. Concertul a fost deosebit, cu sala plină, cea mai mare parte a publicului fiind alcătuită din copii ce așteptau ieșirea în scenă a micuței Cleopatra.

Artiștii au mărturisit că au rămas satisfăcuți de acest eveniment și că este primul de acest gen susținut în Occident. Au avut o primire foarte călduroasă și moldovenii din Trento au dat dovadă de o ospitalitate de invidiat.

Sursa: stirilocale.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
675 locuitori

Negurenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zăzulenii Vechi, Negurenii Vechi, Coşeni și Ţîghira. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Negurenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.