29 september 2012, 10:10 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 3856
29 september 2012, 10:10 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 3856

Transnistria a introdus taxe speciale pentru mărfurile supuse accizării în Republica Moldova

Transnistria a introdus taxe speciale de import asupra mărfurilor supuse accizelor de pe malul drept al Nistrului. Ordinul privind impunerea acestor taxe, ca măsuri de protecţie pentru producătorii transnistreni de produse accizabile, a fost semnat de către şeful regiunii transnistrene, Evgheni Şevciuk, care a cerut Comitetului Naţional al Vămilor Transnistrene să monitorizeze îndeplinirea ordinului.

Potrivit acestui document, rata taxei vamale speciale la votcă importată din Moldova în Transnistria va fi de 0,16 euro per litru, la lichior – 0,25 euro per litru, whisky, rom şi rachiuri, gin – 0,3 euro per litru; etanol - 0,8 euro per decilitru; vin – 0,17 euro per litru; coniacuri, Armagnac, Grappa, brandy-uri - 3 euro per litru, bere de malţ - 0,06 euro per litru, trabucuri – 65 de euro pentru o mie de unităţi, ţigarete - 1,6 euro pentru o mie de unităţi, alte ţigări şi ţigări cu filtru – 0,5 euro pentru o mie de unităţi, ţigări fără filtru – 0,21 euro pentru o mie de unităţi. Pentru bijuteriile importate se prevede o taxă specială de 5% din valoarea în vamă, pentru îmbrăcăminte şi blănuri - 7%, caviar sturioni - 2%, aparate audio şi video - 3%. Rata taxei speciale asupra benzinei importate în Transnistria din Republica Moldova va constitui 54 de euro pentru o tonă, iar asupra motorinei - 22 de euro.

Şeful diplomaţiei transnistrene, Nina Ştanski, a remarcat că introducerea taxei speciale este determinată de necesitatea de a proteja producătorii locali de mărfuri accizabile. Potrivit ei, aceasta a fost un răspuns la acţiunile părţii moldoveneşti, care percepe TVA-ul de 20% la toate produsele exportate în Transnistria, inclusiv materia primă, şi impune TVA asupra tuturor mărfurilor transnistrene.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
911 locuitori

Răzălăi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Răzălăi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 911 oameni. Localitatea a fost fondată la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.