Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 septembrie 2012, 10:10 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3915
29 septembrie 2012, 10:10 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3915

Transnistria a introdus taxe speciale pentru mărfurile supuse accizării în Republica Moldova

Transnistria a introdus taxe speciale de import asupra mărfurilor supuse accizelor de pe malul drept al Nistrului. Ordinul privind impunerea acestor taxe, ca măsuri de protecţie pentru producătorii transnistreni de produse accizabile, a fost semnat de către şeful regiunii transnistrene, Evgheni Şevciuk, care a cerut Comitetului Naţional al Vămilor Transnistrene să monitorizeze îndeplinirea ordinului.

Potrivit acestui document, rata taxei vamale speciale la votcă importată din Moldova în Transnistria va fi de 0,16 euro per litru, la lichior – 0,25 euro per litru, whisky, rom şi rachiuri, gin – 0,3 euro per litru; etanol - 0,8 euro per decilitru; vin – 0,17 euro per litru; coniacuri, Armagnac, Grappa, brandy-uri - 3 euro per litru, bere de malţ - 0,06 euro per litru, trabucuri – 65 de euro pentru o mie de unităţi, ţigarete - 1,6 euro pentru o mie de unităţi, alte ţigări şi ţigări cu filtru – 0,5 euro pentru o mie de unităţi, ţigări fără filtru – 0,21 euro pentru o mie de unităţi. Pentru bijuteriile importate se prevede o taxă specială de 5% din valoarea în vamă, pentru îmbrăcăminte şi blănuri - 7%, caviar sturioni - 2%, aparate audio şi video - 3%. Rata taxei speciale asupra benzinei importate în Transnistria din Republica Moldova va constitui 54 de euro pentru o tonă, iar asupra motorinei - 22 de euro.

Şeful diplomaţiei transnistrene, Nina Ştanski, a remarcat că introducerea taxei speciale este determinată de necesitatea de a proteja producătorii locali de mărfuri accizabile. Potrivit ei, aceasta a fost un răspuns la acţiunile părţii moldoveneşti, care percepe TVA-ul de 20% la toate produsele exportate în Transnistria, inclusiv materia primă, şi impune TVA asupra tuturor mărfurilor transnistrene.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1127 locuitori

Vînători este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Vînători este unicul sat din comuna cu cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 73 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1127 de oameni. Satul Vînători a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.