05 march 2018, 12:25 Moldovan Diaspora views 13186
Moldovenii vor achita taxa pentru intrarea în UE
05 march 2018, 12:25 Moldovan Diaspora views 13186

Moldovenii vor achita taxa pentru intrarea în UE

Moldovenii ar putea să achite o taxă de şapte euro, la intrarea în ţările din spaţiul Schengen. Ambasadorii Uniunii Europene au elaborat un mecanism pentru permisiunea de intrare în aceste state. Astfel, UE va elabora un formular special pentru cetăţenii statelor cu care s-au încheiat acorduri de regim fără vize, inclusiv cu Republica Moldova.

Pe lîngă taxă, cetățenii statelor din afara spaţiului comunitar vor fi obligați să treacă o verificare, ce are drept scop sporirea nivelului de securitate internă și prevenirea imigrării ilegale. Pentru aceasta, va trebui completată din timp o cerere online de șase euro. După verificarea datelor, călătorul va avea sau nu permisiunea pentru intrare.

Termenul de examinare a cererii și comunicarea rezultatului nu va depăși 96 de ore. Sistemul ar putea fi lansat din 2021, iniţial în aeroporturi și porturile maritime.

Source: trm.md

Keywords:

UE , taxa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
4986 locuitori

Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Taraclia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4986 de oameni. atul Valea Perjei a fost întemeiat în anul 1816.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.