19 october 2016, 15:30 Moldovan Diaspora views 8802
Un chef moldovean a gătit pentru Quentin Tarantino (Foto)
19 october 2016, 15:30 Moldovan Diaspora views 8802

Un chef moldovean a gătit pentru Quentin Tarantino (Foto)

Probabil e prima oară cînd auzim că un bucătar din Republica Moldova ajunge să cunoască și să gătească pentru un star hollywoodian. Succesul a fost îregistrat ieri, de către bucătarul Dmitri Petrenko, angajat prezent la un restaurant din Lyon, inclus în Ghidul Roșu Michelin.

Mare i-a fost bucuria lui Dmitri Petrenko ieri, atunci cînd le-a împărtășit pretenilor săi virtuali o noutate emoționantă: a avut fericita ocazie să-l întîlnească live pe actorul hollywoodan Quentin Tarantino.

„Dacă acum un an cineva mi-ar fi zis că îl voi hrăni pe Tarantino într-un restaurant inclus în Ghidul Michelin, aș fi rîs. Dar asta e absolut real, dacă muncești mult și corect", comunica Dmitri, aseară.

Tînărul se referea la restaurantul Le Passage, din Lyon. Localul are semnat pentru al optulea an consecutiv un parteneriat istoric cu Institutul Lumière și anume cu această ocazie mai multe vedete din lumea cinematografiei îi vor păși pragul.

Chef-ul de 29 de ani muncește de cîteva luni la Tetedoie Restaurant Gastronomique:

„Ce înseamnă să lucrezi la un restaurant Michelin? Această întrebare mi se pune cel mai des în ultima vreme. De cîteva luni sînt angajat la Tetedoie Restaurant Gastronomique și iată ce am înțeles că e obligatoriu: 1) Disciplină. Acum pot spune că am făcut armata, iar armele mele au fost cuțitul și cratițele. 2) Respnsabilitate. Fiecare dimineață începe cu cuvîntul Chef-ului, numai tu decizi dacă îți începi dimineața la un restaurant obișnuit sau unul Michelin. 3) Viteză. E ca și cum ai trecut de la carting, la o cursă de Formula 1, viteza e nebună. 4) Efort fizic. În 3 luni, aici au venit și au plecat 12 oameni, nu fiecare se poate trezi la 3 dimineața din cauza cîrceilor. E un fitness gratuit, pentru că toți slăbesc. Inițial credeam că voi muri. 5) Atmosferă. E ca la război, fiecare răspunde pentru sine, dar asta te călește mult, credeți-mă!

Mulți bucătari, ca și mine, visează să ajungă la un astfel de restaurant, dar mereu există o parte opusă a medaliei. Am înțeles că trebuie să munești asemenea condiții, însă cel mai important este să nu te pierzi în această luptă pentru lauri, să nu pierzi motivul pentru care ai luat cuțitul în mîini pentru prima oară: pasiunea pentru mîncare. Nu mi-am propus să ajung în Ghidul Roșu, ci să trăiesc plăcere de la mîncare și oamenii care vor reține cu fiecare bucățică faptul că miros a bucate și fericire", spunea bucătarul, recent.

Source: ea.md

Keywords:

diaspora , restaurant , Franta , actori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
2729 locuitori

Boşcana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Boşcana şi Mărdăreuca. Satul este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Criuleni şi la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Boşcana constituie 2729 de oameni. Prima atestare documentară a satului Boşcana datează din 12 martie 1572.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.