30 may 2016, 11:45 Moldovan Diaspora views 6833
Stockholm-ul, văzut prin ochii unei pictoriţe din Moldova
30 may 2016, 11:45 Moldovan Diaspora views 6833

Stockholm-ul, văzut prin ochii unei pictoriţe din Moldova

Un oraş al calităţii vieţii, verde, cu sute de atracţii turistice. Numit şi Veneţia Nordului, Stockholm-ul cucereşte prin îmbinarea perfectă a clasicului cu modernitatea. A cucerit şi moldoveni, iar mulţi dintre ei, vrăjiţi de măreţia oraşului, decid să-şi unească destinul cu capitala Nordului practic pentru totdeauna.

Acum şase ani, Otilia Tarlapan a acceptat provocarea de a se muta în oraşul Nordului. S-a născut în Republica Moldova, a locuit la Cluj, după care a ales să-şi unească destinul cu Suedia. Este un om de artă, pictează cel mai des natura, or în Stockholm, cu siguranţă ai ce picta.

Deşi Stockholm-ul este unul unul dintre cele mai scumpe oraşe din Europa, Otilia Tarlapan spune că nu face bani din pictură. „Nu mi-am pus ca scop să fac bani, mi-am ales o profesie care să-mi permită să pictez în timpul liber. Eu lucrez în școală și aceste două activități se completează reciproc", spune pictorița.

Unul dintre locurile preferate ale Otiliei Tarlapan este Gamla Stan, centrul istoric al oraşului.

Pentru suedezi, fiecare minut costă, aşa că toate activităţile sînt bine puse la punct. Totuşi, pentru oamenii de artă, timpul parcă se opreşte în loc.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1092 locuitori

Işcălău este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doltu, Işcălău și Burghelea. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1092 de oameni. Satul Işcălău a fost menționat documentar în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.