Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 mai 2016, 11:45 Diaspora moldovenească views 6806
Stockholm-ul, văzut prin ochii unei pictoriţe din Moldova
30 mai 2016, 11:45 Diaspora moldovenească views 6806

Stockholm-ul, văzut prin ochii unei pictoriţe din Moldova

Un oraş al calităţii vieţii, verde, cu sute de atracţii turistice. Numit şi Veneţia Nordului, Stockholm-ul cucereşte prin îmbinarea perfectă a clasicului cu modernitatea. A cucerit şi moldoveni, iar mulţi dintre ei, vrăjiţi de măreţia oraşului, decid să-şi unească destinul cu capitala Nordului practic pentru totdeauna.

Acum şase ani, Otilia Tarlapan a acceptat provocarea de a se muta în oraşul Nordului. S-a născut în Republica Moldova, a locuit la Cluj, după care a ales să-şi unească destinul cu Suedia. Este un om de artă, pictează cel mai des natura, or în Stockholm, cu siguranţă ai ce picta.

Deşi Stockholm-ul este unul unul dintre cele mai scumpe oraşe din Europa, Otilia Tarlapan spune că nu face bani din pictură. „Nu mi-am pus ca scop să fac bani, mi-am ales o profesie care să-mi permită să pictez în timpul liber. Eu lucrez în școală și aceste două activități se completează reciproc", spune pictorița.

Unul dintre locurile preferate ale Otiliei Tarlapan este Gamla Stan, centrul istoric al oraşului.

Pentru suedezi, fiecare minut costă, aşa că toate activităţile sînt bine puse la punct. Totuşi, pentru oamenii de artă, timpul parcă se opreşte în loc.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Suedia , pictor , personalitati , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
350 locuitori

Chiţcanii Noi este un sat din cadrul comunei Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Chiţcanii Noi a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.