15 june 2015, 15:19 Moldovan Diaspora views 8719
Actorii Teatrului “Guguță” au jucat pentru copiii moldovenilor din Irlanda (FOTO)
Photo: moldova.org
15 june 2015, 15:19 Moldovan Diaspora views 8719

Actorii Teatrului “Guguță” au jucat pentru copiii moldovenilor din Irlanda (FOTO)

Zeci de copii vorbitori din capitala Irlandei, Dublin, dar și din alte localități irlandeze au participat la o sărbătoare de zile mari organizată de Comunitatea Basarabenilor din Irlanda "Moldova Vision".

Micuții au urmărit un spectol susținut de actorii Teatrului de Păpuși "Guguță" din Chișinău. Actorii au jucat piesa "Fata babei si fata moșulu". Acest eveniment este o continuare a tradiției începute de "Moldova Vision" care a organizat și în anii precedenți reprezentații pentru copii cu participarea actorilor de la Teatrul de Marionete și Teatrul "Licurici" din Chișinău.

Evenimentul de anul acesta a oferit copiilor și mai multe jocuri interactive, cîntece, dansuri și concursuri pentru părinți și copii. Copiii au primit la sfîrșit cîte o pungă cu dulciuri, iar cei mai norocoși s-au ales și cu ceva cadouri la tombola organizată.

Acțiunea a fost susținută financiar de compania Blue Air care a oferit bilete tur-retur pentru actori, dar și de Biroul pentru Relații cu Diaspora care a oferit cărți participanților.

Source: www.moldova.org

Keywords:

Irlanda , teatru , copii , moldovenii , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.