10 january 2014, 10:01 Moldovan Diaspora views 11676
Moldovenii sînt atenționați cu privire la pericolul călătoriilor în Franța
Photo: fr.news.yahoo.com
10 january 2014, 10:01 Moldovan Diaspora views 11676

Moldovenii sînt atenționați cu privire la pericolul călătoriilor în Franța

În departamentul Herault din sudul Franței timp de patru ore a căzut norma de două luni de precipitații. Nivelul apei în rîul Lez a crescut cu 5 metri, apa inundînd mai multe străzi din oraș și blocînd circulația transportului. Ploaia abundentă a afectat comunicațiile inginerești și comunale, cel puțin 4 mii de apartamente au rămas fără curent electric. Totodată, a fost întreruptă legătura feroviară între Montpellier și Perpignan, iar avioanele sînt redirecționate spre aterizare în localitățile vecine.

Potrivit meteorologilor, în următoarele 24 de ore se așteaptă noi ploi, iar inundațiile vor fi și mai mari. În departamentul Herault a fost emis cod roșu (maximal) de pericol, iar în departamentele vecine – cod portocaliu.

În legătură cu stările de urgență decretate și care ar putea urma din cauza inundaţiilor menționate portalul VIZA.md recomandă сetăţenilor moldoveni aflaţi în aceste regiuni să demonstreze prudenţă sporită; să respecte recomandările autorităţilor; să se adăpostească în locuri sigure și în măsura posibilităților să evite deplasările; să urmărească comunicatele instituţiilor media; să comunice datele lor de contact şi locaţia Ambasadei Republicii Moldova la Paris, Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Toulouse și Centrului de Apel, pentru eventuale măsuri de protecţie consulară.

Centrul de Apel:

din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit)

din străinătate - +373 22 690 990

e-mail: callcenter@mfa.md

Source: www.viza.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.