Go to section: Nature and tourism
14 november 2013, 15:13 Nature and tourism views 6394
14 november 2013, 15:13 Nature and tourism views 6394

2013 – în top zece cei mai călduroși ani din istorie


Foto: informing.ru

Potrivit rezultatelor din primele nouă luni, în 2013 temperatura pe Pămînt a fost cu 0.48 grade mai mare decît în anii 1961-1990. Astfel, anul curent ajunge în partea de sus a topului celor mai călduroși ani din istoria măsurătorilor meteorologice. La această concluzie a ajuns Organizația Meteorologică Mondială (OMM). Raportul a fost citit de experții OMM la conferința ONU privind schimbările climatice care a avut loc la Varșovia.

În general, în perioada de timp examinată pe cea mai mare parte a continentelor temperatura a fost peste medie, dar în mod evident acest lucru s-a manifestat în Australia, Africa de Nord, nord-estul Americii de Sud, nordul continentului nord-american și cea mai mare parte a Eurasiei. În primele 10 luni ale acestui an seceta a cuprins multe părți ale lumii, în special Statele Unite, Australia, Brazilia, Angola și Namibia. Cu toate acestea, cea mai călduroasă vara 2013 a fost pentru Japonia, iar luna august în special pentru Coreea de Sud și China.

Ceva mai rece decît de obicei a fost într-o zonă mică din Asia de Nord-Est, o mică parte din nordul Rusiei, unele părți din America de Nord și în partea centrală a Americii de Sud.

Source: informing.ru

Keywords:

vremea , top , caldura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
3427 locuitori

Gura Bîcului este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Este amplasat la o distanță de 35 km de orașul Anenii Noi și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3427 de oameni. Prima atestare documentară a satului (cu numele Davidova) datează din anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.