Go to section: Nature and tourism
23 july 2021, 12:30 Nature and tourism views 2839
Moldova ramîne în categorie roșie pentru Cipru
23 july 2021, 12:30 Nature and tourism views 2839

Moldova ramîne în categorie roșie pentru Cipru

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că Republica Cipru actualizat condițiile de intrare în țară. Astfel, toate persoanele care vor să călătorească în Republica Cipru trebuie să se înregistreze pe pagina https://cyprusflightpass.gov.cy, cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în țară.

Totodată, Cipru a actualizat lista statelor din categoria roșie, unde a fost inclusă și R. Moldova.

Din categoria roșie mai fac parte: Rusia, Luxemburg, Olanda, Spania, Malta, Portugalia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Egipt, Belarus, Armenia, Georgia, Bahrein, Regatul Unit, Kuweit, Bosnia si Herțegovina, Muntenegru, Albania, Brunei, Coreea de sud, Andorra, San Marino.

I) Pentru cetățenii țărilor menționate-supra este obligatoriu prezentarea unui test molecular de tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu 72 ore înainte de călătorie, precum și efectuarea celui de-al doilea test PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea pe aeroport. Se instituie măsura autoizolării pînă anunțarea rezultatului testului SARS-CoV-2.

II) Pentru cetățenii ciprioți și membrii familiei lor (soț/soție de cetățenie străină și copiii lor minori), rezidenți legali și posesorii pașapoartelor diplomatice/de serviciu:

  • efectuarea unui test molecular tip RT-PCR pe aeroport;
  • autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 72 ore;
  • efectuarea unui al doilea test tip RT-PCR la finalul celor 72 ore de autoizolare, ieșirea din autoizolare fiind permisă doar dacă rezultatul este negativ;
  • trimiterea rezultatului la adresa de e-mail: monada@mphs.moh.gov.cy.

În cazul rezultatului pozitiv, persoanele vor rămîne în autoizolare timp de 14 zile. Rezultatul acestuia va fi expediat la adresa: monada@mphs.gov.cy.

Toate informațiile relevante privind informațiile de călătorie pot fi consultate pe adresele de website: www.visitcyprus.com și www.cyprusflightpass.gov.cy.

 

Source: noi.md

Keywords:

Cipru , calatorie , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1369 locuitori

Sărata-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata-Răzeşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de oameni. Satul Sărata-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.