Go to section: Nature and tourism
02 april 2021, 00:01 Nature and tourism views 3883
Calea Ferată a Moldovei oprește circulația internă a trenurilor
02 april 2021, 00:01 Nature and tourism views 3883

Calea Ferată a Moldovei oprește circulația internă a trenurilor

Întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” va suspenda circulația tuturor trenurilor locale și suburbane începând cu 12 februarie.

Acest lucru a fost anunțat de reprezentanții căii ferate la o ședință a comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, la o discuție a situației cu restanțe salariale, scrie newsmaker.md.

"Nimeni nu le subvenționează, pînă acum reprezintă doar cheltuieli pentru întreprindere. Aceste trenuri sunt depășite și prezintă un pericol pentru pasageri. Ora de vară va veni în curând, ele pot lua foc și reprezintă un pericol pentru pasageri”, a declarat reprezentantul Căii Ferate.

Acesta a mai menționat că 70% dintre călătorii trenurilor sunt acum angajați ai companiei, care călătoresc cu trenurile gratuit.

Menționăm că din primăvara anului trecut, din cauza pandemiei, trenurile internaționale de călători și o parte din traficul intern de călători a încetat să mai circule.

În prezent, Calea Ferată operează călătorii pe direcțiile Chișinău – Bender, Chișinău – Ungheni și Bălți – Ocnița. Astfel, după această decizie, circulația trenurilor de călători se va opri complet în Moldova.

Source: newsmaker.md

Keywords:

tren , calea ferata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
5039 locuitori

Ruseştii Noi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ruseştii Noi și Ruseştii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5039 de oameni. Satul Ruseştii Noi a fost menționat documentar în anul 1524.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.