Go to section: Nature and tourism
09 may 2018, 11:00 Nature and tourism views 8739
Performanţa inedită a unui moldovean pe munții Alpi
09 may 2018, 11:00 Nature and tourism views 8739

Performanţa inedită a unui moldovean pe munții Alpi

A avut de înfruntat mii de metri de pante din munţii Alpi, frig, soare şi ploaie, dar a reuşit să ajungă cu bine la finiş.

Vorbim despre Iulian Bercu, primul moldovean care a alergat 170 de kilometri în cadrul ultra maratonului de pe Mont-Blanc.

După 38 de ore şi 21 de minute, istovit de puteri, şi-a atins ţinta şi... a cerut o bere.

Două nopți și o zi, 2561 de sportivi amatori din toate colţurile lumii au trăit momente de dificultate, durere, dar şi bucurie în timp ce au escaladat Mont Blanc.

Ei s-au ridicat la înălţimi la care chiar şi în luna august, zăpada nu se topeşte, iar priveliştea taie respiraţia.

Iulian Bercu spune că din cauza dificultaților întîmpinate a fost pe punctul să renunţe la cursă de două ori, dar în cele din urmă a găsit puteri şi voinţă şi a continuat să alerge.

Primul la linia de finiş a ajuns Xavier Thevenard, o supervedetă a ultramaratonului montan. Francezul e singurul om care pe parcursul ultimilor ani a cîştigat toate cursele din cadrul Ultra-Trail du Mont-Blanc.

El a fost urmat de Robert Hajnal din România, care a parcursul ultimii kilometri cu drapelul ţării pe umăr. Acesta a terminat competiţia în 21 de ore, 31 de minute.

În paralel, s-au desfăşurat şi alte curse pe distanţe mai mici la care au participat încă doi cetăţeni ai ţării noastre. Serghei Dzero a alergat o sută de kilometri, iar Sergiu Ipatii - 40.

Source: publika.md

Keywords:

munţi , moldovenii , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.