Go to section: Cinema
28 september 2021, 16:00 Cinema views 2616
Filmul moldoveanului a fost premiat la festivalul de film „Kinotavr” din Rusia
28 september 2021, 16:00 Cinema views 2616

Filmul moldoveanului a fost premiat la festivalul de film „Kinotavr” din Rusia

Filmul „Lapte de pasăre" a obținut premiul pentru „Cea mai bună imagine", la cea de-a 32-a ediție a festivalului de film „Kinotavr" din Rusia. Scenariul a fost scris de moldoveanul Eugen Marian, care este la prima sa experiență în calitate de regizor și scenarist.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost prin preajmă. Promit să învăț cum să faci un film bun. La urma urmei, sînt un cursant rapid", a scris Eugen Marian într-o postare pe Facebook, transmite newsmaker.md.

Tînărul regizor a povestit că ideea de a face film i-a venit cu 6 ani în urmă, atunci cînd a cunoscut o fată, care urma să trăiască la Cannes. Tot, atunci, Eugen Marian a aflat pentru prima dată că Festivalul de Film de la Cannes este cel mai prestigios. Așa a început întreaga sa aventură în lumea filmului, susține bărbatul.

„Am vrut să învăț cum să fac un film pentru a fi cu această fată. Anii au trecut. După o întîlnire accidentală la subsol cu ​​producătorul Roman Borisevich, am început brusc pregătirile pentru primul film din viața mea. Cam în același timp, am aflat despre Reygadas, Pedro Costa și Bela Tarre. Toți acești oameni noi mi-au schimbat paradigma vieții", a menționat Eugen Marian.

„Lapte de pasăre" este o coproducție moldo-rusă iar scenariul se bazează pe istoria unui tînăr din regiunea transnistreană, care vrea să ajungă în Europa pentru un trai mai bun. Acțiunea se desfășoară în săptămîna Patimilor, iar toate evenimentele au o legătură directă cu ultimele zile ale lui Isus Hristos pe pămînt.

„Este vorba despre un adolescent, care încearcă să își rezolve problemele cu ajutorul lui Isus Hristos, iar cu el se întîmplă ceea ce s-a întîmplat și cu Hristos", declara în timpul filmărilor regizorul Eugen Marian.

Rolul tînărului a fost jucat de un tînăr de 22 de ani originar din Crimeea.

Bugetul pentru realizarea peliculei „Lapte de pasăre" este de peste 11 milioane de lei, dintre care doar 1,3 milioane sînt acoperite din fondurile Centrului Național al Cinematografiei din Moldova. Restul finanțării a fost asigurată de statul rus.

De remarcat că „Kinotavr" este cel mai mare festival de film din Fedrația Rusă. În fiecare an, în iunie, pe coasta Mării Negre din Sochi, se reunesc talentele de top ale cinematografiei rusești: regizori, producători, actori, scenaristi, regizori de fotografie. Ei vin să participe la principalul eveniment cinematografic al țării. Timp de douăzeci și trei de ani, „Kinotavr" a descoperit nume noi și cinematografie talentată, adevărată.

Source: newsmaker.md

Keywords:

regizor , Festival , distinctie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.